Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Ετοιμάζουμε τα Αφρώδη μας


















Δύο νέα προϊόντα θα προστεθούν στην γκάμα μας σε λίγο καιρό. Ένα λευκό αφρώδες από Ντεμπίνα εσοδείας 2005 και ένα ροζέ αφρώδες από Αγιωργήτικο εσοδείας 2006. Και τα δύο έχουν γίνει με την παραδοσιακή μέθοδο (Fermentation en bouteille - Ζύμωση στην φιάλη) και έχουν ωριμάσει για 24 μήνες το πρώτο και 12 μήνες το δεύτερο. Το λευκό θα κυκλοφορήσει σε φιάλη 750 ml και το ροζέ σε 0,375 ml. Οι γευστικές δοκιμές που έχουν γίνει έως τώρα μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Στην εκδήλωση "Γεύση Νεμέας" που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton στις 24/5/2008 θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε το ροζέ. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας.



Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Ε&Δ

Την Τετάρτη 14 Μαΐου έγινε παρουσίαση των προιόντων της εταιρίας Κατώγι-Στροφιλιά στα γραφεία της Ε&Δ (Εμπορία-Διανομές) στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσίαση έγινε σε πελάτες της Ε&Δ από εστιατόρια και κάβες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας, κάποια από τα προϊόντα της εταιρίας Κατώγι-Στροφιλιά ( Στροφιλιά λευκή – κόκκινη – ροζέ, Κατώγι λευκό- ροζέ, Φλογερό Αβέρωφ, Κτήμα Αβέρωφ).
Είναι καλό να υποστηρίζονται τέτοιες προσπάθειες και να ενημέρωνονται οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες του χώρου για την εξέλιξη του οίνου.

Το κομμάτι της σωστής ενημέρωσης για το κρασί έχει ακόμα να διανύσει πολλά χιλιόμετρα ...ας βοήθησουμε όλοι...!

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Η Στροφιλιά ταξιδεύει



Ταξίδι με προορισμό τις ΗΠΑ. Στόχος είναι η προώθηση των κρασιών, ωστόσο κάθε τέτοιο ταξίδι αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέες  και νέους στόχους, και φυσικά μια πολυδιάστατη εμπειρία. 

Στο περσινό βρήκα με χαρά το Ροζέ του Φεγγαριού, της Στροφιλιάς στις κάβες Best Cellars. 
Είναι κάβες όμορφες, φωτεινές, με ζωηρά χρώματα, που σου δημιουργούν μια αίσθηση χαράς. Το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο τους είναι ότι τα κρασιά είναι χωρισμένα ανά στυλ, και όχι ανά ποικιλία, περιοχή ή τιμή. Ετσι λοιπόν κανείς επιλέγει ανάμεσα σε φρέσκα ή μαλακά λευκά, σε φρουτώδη, βελούδινα ή μεγάλα κόκκινα και άλλες συναφείς κατηγορίες.  Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα στο www.bestcellars.com

Η φωτογραφία είναι από το καταστημά τους στη Βοστώνη.

Φεύγω λοιπόν για ταξίδι και ελπίζω να γυρίσω με πολλές καλές ιδέες.