Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008

Θέρος, τρύγος, πόλεμοςΔεν ξέρω πλέον αν ο τίτλος είναι δόκιμος με όλη αυτή την κακοκαιρία που έχει ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα, αλλά αυτό είναι το κλισε του τρύγου. Το καλοκαίρι τέλειωσε, ο τρύγος έφτασε και η Στροφιλιά έχει ένα περίπου μήνα στις επάλξεις. Ο τρύγος στην Ανάβυσσο μπορεί να τέλειωσε αλλά ο «χορός» στην Νεμέα καλά κρατεί.

Για γούρι φέτος, αποφασίσαμε να κάνουμε την αρχή παρέα με φίλους και όλα δείχνουν ότι μέχρι τώρα μας βγαίνει σε καλό. Λίγες απλές οδηγίες και τα ψαλίδια πήραν φωτιά. Τα κοφίνια άρχισαν να γεμίζουν με σταφύλια και χαρούμενα πρόσωπα τριγύρω μου έζησαν τον πρώτο τους τρύγο. Η δεξαμενή γέμισε, ο μούστος έγινε κρασί και το οινοποιείο γέμισε από Αγιωργίτικες μυρωδιές. Περιμένω πλέον να μαζευτούμε πάλι όλοι μαζί να δοκιμάσουμε τον κόπο μας: «το πρώτο Αγιωργίτικο της φετινής σοδειάς».

Μπορεί η συνέχεια βέβαια να είναι λιγότερο ξεκούραστη αλλά το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την κούραση όλων μας. Ο τρύγος του 2008 βαδίζει προς το τέλος του και ολά δείχνουν ότι θα είναι μία ιδιαίτερη χρονιά.

Αρκετά σας κούρασα ομως και επιδή μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τι καλύτερο από μερικές εικόνες από τον φετινό τρύγο;

7 σχόλια:

jacki είπε...

Καλά κρασιά, καλή σοδειά...να μην είμαι εκεί κοντά να απολάυσω αγιορίτικες μυρωδιές και γεύσεις..
Καλημέρα σου Μαράκι.

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Για δοκιμές Αγιωργίτικου είμαι πάντα μέσα!!! Χικ!

maria maltezou είπε...

ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, φίλο, οινολόγο και μαχητή Πέτρο Κνεκνόπουλο για το όμορφο κείμενο που μας χάρισε (θέρος, τρύγος. πόλεμος)και που μας ταξίδεψε στην μαγεία του τρύγου..!
...άντε και καλά κρασιά!

anemos5 είπε...

h eυλογία της φύσης πω΄ς κάνει θαύματα καλημέρα

Petros Kneknopoulos είπε...

@ Jacki
Ξέρω ότι δεν γράφω πολύ συχνά και λογικό είναι να δημιουργείτε σύγχυση. Ελπίζω την επόμενη φορά να σε έχουμε κοντά να μαζέψεις μυρωδιές και εμπειρίες. Σε ευχαριστώ πάντως για τις ευχές σου και ανταποδίδω με καλές οινοποσίες.

@χρυσό πιπι
Κανείς δεν θα έλεγε όχι σε δοκιμές (και όχο μόνο) Αγιωργίτικου. Εγώ πάντως μόλις γύρισα από μια...

@maria
Μαράκι καλά κρασιά και ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες.

@anemos5
Η ευλογία για εμάς τους οινολόγους είναι ότι βλέπουμε αυτό το θαύμα να αλλάζει και να εξελίσεται μέρα με τη μέρα.

molemou είπε...

KALA TSIPOURA

maria maltezou είπε...

@molemou
...και όχι μόνο!