Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Ποια η λογική?

...προσπάθώ να καταλάβω με ποιο τρόπο οι άνθρωποι καταναλώνουν ..ποια η λογική τους και ποιες ανάγκες νομίζουν πως ικανοποιούν!τελικά η δημιουργία είναι τυποποιημένη ?είναι μια κονσέρβα που στόχο έχει να γοητεύσει ασχέτως ποιότητας ...? δημιουργώ με βάση την έμπνευση μου, την αντίληψη μου..ή δημιουργω με βάση την αντίληψη των άλλων..? κάνω κάτι που ευχαριστεί εμένα ή τους άλλους?..πόσες φορές αναρωτήθηκες αν αυτό που σ αρέσει είναι αποδεκτό..αν "πουλάει"... μεταφορικά και κυριολεκτικά! μήπως όλοι πουλάμε κάτι και κάποιος αγοράζει? και αν αυτή είναι η πραγματικότητα ...ελπίζω να "πουλάμε" την αλήθεια μας...σε ότι κάνουμε...ελπίζω να γοητεύουμε με την σκέψη μας και όχι με την ικανότητα μας να τι λέμε σωστά ,κατανοητά ή ακόμα και να την αλλάζουμε για να μπορούμε να εναρμονιστούμε με τους άλλους...τους πολλούς!

15 σχόλια:

zero είπε...

Ο καλλιτεχνης, ο δημιουργος, παντα κανει και φτιαχνει αυτο που του λεει η καρδια του.
Καθολου δεν νοιαζεται για την γνωμη των αλλων. Ελπιζει ομως στον θαυμασμο των αλλων και την καταξιωση.
Το κινητρο του ειναι η αναγνωριση του ταλεντου του και της ευφυιας του.
Αν τωρα... τα δημιουργηματα του ειναι και εμπορικα και τα αγοραζουν οι ανθρωποι με μανια... αυτο απλα ειναι ενα εξτρα μπονους στην διαδικασια της δημιουργιας.
Την καλημερα μου.

Σουζάνα Xατζηνικολάου είπε...

Καλημέρα μαράκι!
Δημιουργούμε για να μπορέσουμε να ανασάνουμε.
Αν κάποιος ανασαίνει μαζί μας βλέποντας αυτό που φτιάξαμε, τόσο το καλύτερο.

Αν αγαπάς αυτό που κάνεις τίποτε άλλο δε μετράει.

maria maltezou είπε...

...και αν αυτό που του λέέι η καρδιά του δεν πουλάει?τι γίνετε ?μένει πιστός στην τέχνη του?....και η επιβίωση?...ο θαυμασμός και η καταξίωση από την άλλη έρχονται μόνο όταν εκθέτεις τον πραγματικό σου εαυτό...αυτό προσπαθώ να κάνω..προσπαθώ να μην παρασυρθώ!

Σουζάνα Xατζηνικολάου είπε...

Ο θαυμασμός και η καταξίωση μπορεί και να μην έρθουν ποτέ. Πρέπει όμως να επιλέξεις.

Αν είναι θέμα επιβίωσης εντάξει, μπορείς να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Το θέμα είναι να μην αλλοτριωθείς μέσα σου. Να μην πιστέψεις ότι σε κάνει ευτυχισμένη κάτι ξένο που αδιαφορεί για ΄σένα.

spyros1000 είπε...

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ,ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΗΤΑΝ Η ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Τα αγαθά πρώτης ανάγκης για την Επιβίωση ένος ανθρώπου εξακολουθούν να είναι ελάχιστα. Ολα τα αλλά έχουν να κάνουν με το μάρκετινκ.
Και αυτός που δημιουργεί για διασκέδαση και ελπίζει να αναγνωριστεί χρειάζετε απλώς το κατάλληλο μάρκετινκ και θα τρέχει ο κόσμος να αγοράσει ότιδήποτε.
πολλά φιλιά

maria maltezou είπε...

souzana..είναι μεγαλείο να ξέρεις να κάνεις τις σωστές επιλογές και πολύ φοβάμαι ότι καθημερινά άθελα μας αναλωνόμαστε και στην προσωπική και στην επαγγελματική μας ζωή..

spyro ..αυτός ακριβώς είναι ο φόβος μου ..υπάρχουν τόσα αγαθά και τόσος ανταγωνισμός...που χάνεται η ουσία κάπου στο βάθος!καταναλώνω γιατί πρέπει ή γιατί έχω ανάγκη ?

theodosia..ζούμε στην εποχή του marketing και της διαφήμισης...τι είναι καλό πια ?το προιον με την πιο ωραία ετικέτα και την πιο πετυχημένη διαφήμιση? η ποιότητα δεν παίζει κανένα ρόλο? ο συνδυασμός ποιότητας και εμφάνισης υπάρχει?...

jacki είπε...

Δυστυχώς δημιουργούμε (οι περισσότεροι) με βάση αυτό που πουλάει. Με βάση τη λογική μας και τα κέρδη που θα μας φέρει.

maria maltezou είπε...

πουλάμε και αγοράζουμε ....ελπίζω τον εαυτό μας να τον κοστολογούμε ακριβα..τη δουλειά μας το ίδιο απλά εκεί παίζουμε το παιχνίδι της αγοράς...η ουσία είναι να το κάνουμε όσο πιο ηθικά γίνεται..!

Rizobreaker είπε...

Όμορφο το κείμενο σου! Βασικά είναι και λίγο εκτός της θεματολογίας του μπλογκ σου και με εξέπληξε ευχάριστα! Εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλα ανάλογα!!

maria maltezou είπε...

ευχαριστώ πολύ mageko...θα κάνω ότι μπορώ για να μην σε απογοητεύσω!ένα βήμα κάθε φορά!

Rizobreaker είπε...

Μου αρέσει που σου γράφω ως Rizobreaker κι εσύ μου απαντάς με το όνομα του sync!! χεχε... :p

Aνεμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΠΧ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΠΕΛΑ.ΑΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ

maria maltezou είπε...

Rizobreaker....η δύναμη της συνήθειας!

maria maltezou είπε...

anemos...τα πάντα είναι θέμα εικόνας ..πως παρουσιάζεις τον εαυτό σου στον κόσμο και αν τελικά χρειάζεσαι το καλό αμάξι για να έχεις την όμορφη κοπέλα ...the grass will always be greener on the other side...dont change gardens just water your plants!